Help pagina dty.nl

Beste leden van DuikTeam IJmond,

Op deze pagina is alle informatie te vinden over het gebruik van de website van DuikTeam IJmond en de email van DuikTeam IJmond.

Mochten er na het lezen van deze pagina nog vragen zijn dan hoor ik dat graag.

Commentaar plaatsen op dty.nl

De informatie van de DTY website kan verdeeld worden in twee hoofdgroepen.
Namelijk:

 • De informatie voor de gasten van DuikTeam IJmond
 • De informatie voor de leden van DuikTeam IJmond.

Sommige informatie die bedoeld is voor de leden van DuikTeam IJmond kan worden voorzien van commentaar. Om commentaar te kunnen plaatsen moet je ingelogd zijn. De artikelen waaronder commentaar te plaatsen is kan je herkennen aan de kreet "Nieuw commentaar plaatsen" welke onderaan de pagina te vinden is. 

Alle commentaar wordt direct onder het desbetreffende artikel geplaatst en is ook door iedereen meteen te lezen. Houdt hier bij het plaatsen rekening mee.

De agenda van DuikTeam IJmond

De DTY agenda
Alle leden kunnen een afspraak toevoegen aan de DuikTeam IJmond agenda. Een afspraak kan zijn een vergadering, een duik, een duikweekend, een bardienst, een vuldienst, etc.. In principe kan alles in de agenda worden gezet. Als iedereen alles in de DuikTeam IJmond agenda zet wordt voorkomen dat er bijvoorbeeld dubbele boekingen voor het clubhuis ontstaan.

Afspraak toevoegen
 

 1. Zorg dat je bent ingelogd
 2. Ga naar "voor leden"
 3. Selecteer "afspraak maken" (alleen zichtbaar als je bent ingelogd)
 4. Vul de titel in en eventueel nog een opmerking (bijvoorbeeld een locatie)
 5. Selecteer een begin datum en tijd
 6. Selecteer een eind datum en tijd
 7. Klik op "Opslaan"

De afspraak staat nu in de agenda.

TIP: Zodra je in de pagina bent van een leeg event http://dty.nl/node/add/event dan kan je een bookmark (bladwijzer) van deze pagina maken. Dan kan je de volgende keer direct naar deze pagina toe springen. Erg makkelijk als je veel afspraken wilt toevoegen.

Afspraak wijzigen
Iedere afspraak kan gewijzigd worden door de persoon die de afspraak heeft toegevoegd. Je kunt dus geen afspraak wijzigen die gemaakt is door iemand anders. Als je klikt op een bepaalde afspraak kan je zien wie de afspraak heeft gemaakt.

Afspraak verwijderen
Afspraken kunnen verwijderd worden. Als een afspraak komt te vervallen selecteer dan de desbetreffende afspraak en klik op "bewerken". Onder aan de pagina staat dan een knop met verwijderen. Je kunt alleen maar afspraken verwijderen die van jezelf zijn.

De meest gestelde vragen over dty.nl

1 - Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Er zijn twee wachtwoorden. Namelijk:

 • Je wachtwoord voor je email (voor het ophalen van je email of voor het gebruik van je webmail)
 • Je wachtwoord voor de DuikTeam IJmond website (om in te loggen op de DuikTeam IJmond website)

Beide wachtwoorden zijn NIET met elkaar gekoppeld. Dit is gedaan om veiligheidsredenen.
Om je DuikTeam IJmond website wachtwoord te kunnen wijzigen moet je eerst ingelogd zijn op dty.nl. Als je bent ingelogd zie je aan de onderzijde van de pagina "Mijn account". Hier kan je je wachtwoord wijzigen. Meer details over "Mijn account" kan je hier vinden. Om je e-mail wachtwoord te kunnen veranderen moet je aanloggen bij https://webmail.leaseweb.com. Het wijzigen van je e-mail wachtwoord wordt hier stap-voor-stap uitgelegd.

2 - Ik kan geen account aanmaken?
De beheerder kan accounts voor de leden maken. Bij het lid worden van DuikTeam IJmond wordt automatisch een account en email adres uitgereikt.

3 - Waarom moet ik inloggen?
Inloggen is niet verplicht maar het geeft je wel extra opties en mogelijkheden. Zonder inloggen kan je bijvoorbeeld ook de laatste commisie en bestuursnotulen niet lezen. Alleen op deze manier kan bepaalde informatie afgeschermd worden voor de niet DuikTeam IJmond leden.

4 - Moet ik iedere keer inloggen?
Als je eenmaal bent ingelogd zal je computer dit onthouden. Ook als je de computer uitzet. Als je vanaf een andere computer naar de DuikTeam IJmond website gaat moet je wel weer inloggen. Let er wel op om weer uit te loggen als je vanaf een vreemde computer op de DuikTeam IJmond website bent ingelogd.

5 - Ik moet steeds weer opnieuw inloggen?
Om automatisch ingelogd te kunnen blijven op de DuikTeam IJmond website wordt er een zogenaamd "cookie" op je PC geplaatst. Je webbrowser (b.v. Internet Explorer, Firefox, Mosaic, etc..) moet zo een cookie wel accepteren. Als je webbrowser dit niet accepteerd zal je steeds opnieuw moeten inloggen.

6 - Moet ik uitloggen na een bezoek bij dty.nl?
In principe hoef je niet uit te loggen. Het is zelfs makkelijker om niet uit te loggen want dan is inloggen de volgende keer niet nodig. Lekker makkelijk dus. Je moet wel uitloggen als je niet op je eigen computer aan het werk bent. Overigens zal je eens per twee weken automatisch worden uitgelogd.

7 - Ik kan de DuikTeam IJmond notulen, ledenlijst e.d. niet lezen?
Dit komt omdat je niet bent ingelogd.

8 - Mijn account werkt niet meer terwijl ik wel aangemeld ben geweest?
Wellicht heb je teveel geprobeerd aan te loggen met een verkeerd wachtwoord. Klik op nieuw wachtwoord aanvragen op de inlog pagina.

9 - Waarom moet ik twee maal mijn wachtwoord wijzigen?
Binnen DuikTeam IJmond worden twee verschillende toepassingen gebruikt. Namelijk:
- DuikTeam IJmond e-mail
- DuikTeam IJmond website
Wegens veiligheidsredenen zijn deze twee wachtwoorden niet gekoppeld.

10 - Als ik iets wil printen van de DuikTeam IJmond website ziet het er erg vreemd uit. Wat kan ik hieraan doen?
De website is opgebouwd in kolommen. Als je iets gaat printen worden de kolommen geprint. Vaak is dit te breed voor de printer en ontstaat er een vreemde afdruk. Onderaan iedere pagina vindt je de "printer vriendelijke" optie. Door hier op te klikken krijg je een scherm welke wel goed te printen is. Deze optie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd.

11 - Ik wil zoeken door de DuikTeam IJmond website. Hoe kan ik dit doen?
Zoeken kan via de zoekbalk aan de linkerzijde van de website.

12 - De pagina's op de DuikTeam IJmond website zien er vreemd uit. Hoe kan dat?
De DuikTeam IJmond website is ontworpen voor een minimale scherm resolutie van 1024 x 768 pixels. Tegenwoordig kunnen alle computers en schermen deze resolutie aan. Als de DuikTeam IJmond website er vreemd uit ziet (de kolommen overlappen elkaar) dan staat je resolutie waarschijnlijk op 800 x 600 pixels. Om dit aan te passen moet je met je rechtermuisknop op je bureaublad klikken en daarna eigenschappen kiezen. In het tabje instellingen kan je de juiste resolutie kiezen. Een hogere resolutie van 1024 x 768 is ook geen probleem.

13 - Wat is het verschil tussen account en inloggen?
Een account is niets meer dan het hebben van een naam en bijbehorend wachtwoord. Met dit account kan je vervolgens inloggen op de DuikTeam IJmond website. Zodra je bent ingelogd (dus naam en wachtwoord ingevuld) krijg je toegang tot informatie die alleen is bedoeld voor de leden. Als je op "uitloggen" klikt in het linker menu dan heb je weer normale gast toegang tot beperkte informatie. In- en uitloggen kan onbeperkt.

14 - De ledenlijst is erg klein. Hoe maak ik hem groter?
Als je op de ledenlijst klikt wordt de ledenlijst vaak als excel bestand binnen je Internetbrowser (Internet explorer, Firefox etc) geopend. Hier is het wijzigen van het formaat vaak niet mogelijk. Je kan beter het bestand downloaden (rechtermuisklik => opslaan als) en vervolgens openen met Excel. Hier heb je meer mogelijkheden om het formaat te veranderen.

15 - Hoe zit het met virussen en spam?
Alle DuikTeam IJmond email wordt gecontroleerd op virussen bij zowel het versturen als het ontvangen. Ook alle e-mail van en naar de mailgroep wordt gescanned. Verder wordt alle inkomende e-mail bekeken door een spamfilter en eventueel bestempeld als spam. Alle spam wordt nog steeds doorgestuurd naar de eindbestemming maar in het "onderwerp" van de e-mail wordt "SPAM" toegevoegd.

16 - Hoe kan ik zien of ik ben ingelogd?
Als je bent ingelogd zie je dat op een aantal manieren. In ieder geval zie je onder aan de pagina de optie "Mijn account" en "Uitloggen". Verder heb je in het "voor leden" menu ook de extra opties zoals "afspraak maken", "meteo", etc.

17 - Hoe moet ik email gebruiken?
Je kan DuikTeam IJmond email op twee manieren gebruiken. Namelijk als webmail via https://webmail.leaseweb.com. Als je webmail gebruikt zal de e-mail op de webmail server op Internet blijven staan. Je kan er ook voor kiezen om een e-mailprogramma op je computer te gebruiken (b.v. Outlook, Outlook express, Mail 7, etc). Als je een dergelijk programma gebruikt zal dit programma de e-mail ophalen van de mailserver op Internet. Hiermee is de e-mail dus verplaatst van de e-mailserver naar je computer thuis en zal deze e-mail via webmail niet meer te zien zijn. Lees deze pagina voor meer details.

18 - Waar kan ik de notulen e.d. vinden
De notulen zijn te vinden onder "documentatie" onder "voor leden". Wel eerst inloggen.

19 - Op dty.nl heb ik mijn wachtwoord gebruikt maar mijn email doet het nog steeds niet
Dat klopt. Er zijn twee verschillende wachtwoorden. Die voor dty.nl en voor je email. Deze zijn niet gekoppeld vanwege veiligheidsredenen. Als je dus op dty.nl je wachtwoord wijzigt, dan zal je wachtwoord voor de DuikTeam IJmond email nog steeds hetzelfde zijn. Je wachtwoord van je email kan je alleen maar wijzigen via de webmail.

20 - Ik kan de zeeduiken Meteo pagina niet meer vinden op dty.nl
De meteo pagina verzamelt actief allerlei gegevens welke gebruikt worden voor het zeeduiken. De Meteo pagina kan alleen maar bekeken worden door leden. De meteo pagina is te vinden onder "voor leden". Heb je de Meteo optie niet dan moet je eerst inloggen.

DuikTeam IJmond email help

Ieder DTY lid krijgt (kostenloos) een email adres van DuikTeam IJmond. Dit email adres kan op twee manieren gebruikt worden. Namelijk:

 • Email box
  Je gebruikt een echte email box (POP box). Deze moet je ook instellen op bijvoorbeeld je PC, tablet of telefoon. Het voordeel van een email box is dat je ook met je dty email adres kunt versturen.
 • Automatisch doorsturen
  In dit geval zal alle email welke naar je dty emailadres gestuurd wordt, automatisch worden doorgestuurd naar je al bestaande email adres. Het voordeel is dat je geen extra instellingen hoeft te maken in een email programma.

Standaard wordt ieder lid voorzien van een email adres waarbij automatisch doorgestuurd wordt. Wil je toch een email box geef dit dan aan. Dan wordt deze voor je aangemaakt.


Gebruik van een email adres met "automatisch doorsturen"

Je hoeft  hier niets voor te doen. Je ontvangt al je email automatisch op je bestaande email adres.


Gebruik van een "Email box"

Je kunt je email op twee manieren lezen. Via webmail of via je eigen email programma op je computer of smartphone (pop mail).

Webmail
Je kan er voor kiezen om je DTY email te lezen via webmail. Dat kan op http://dty.nl/webmail

Email ophalen naar je computer of smartphone (POP mail)
Dit is de makkelijkste manier om je email te lezen. Om te zorgen dat je email ook daadwerkelijk binnenkomt op je computer zal je wat instellingen moeten maken in je email programma. Dit zijn eenmalige instellingen. Per email programma zien deze instellingen er anders uit. De volgende instellingen moet je maken

 1. Nieuw POP account aanmaken
 2. Je gebruikersnaam invullen (is gelijk aan je email adres)
 3. Je wachtwoord invullen (heb je ontvangen)
 4. POP server invullen: mail.dty.nl
 5. SMTP server invullen: is de smtp server van je internet leverancier of mail.dty.nl. Als je mail.dty.nl gebruikt moet je ook hier je gebruikersnaam en wachtwoord invullen en kiezen voor poort 587

Kijk hier voor een lijst met de meest bekende internet leveranciers en hun SMTP server: http://www.networking4all.com/nl/helpdesk/email/smtp+servers/. Als je leverancier hier niet tussen staat kijk dan op de website van je eigen internet leverancier.

Combineren van het lezen van email
Het is ook mogelijk om je email te lezen via webmail EN POP mail tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je in je email programma de optie aanzet waarbij de email op de server blijft staan. Deze instelling is in ieder email programma anders maar zal iets zeggen zoals: "laat email op server staan bij verwijderen".

 

Wachtwoord wijzigen
In eerste instantie krijg je een redelijk willekeurig wachtwoord toegewezen. Dit wachtwoord kan je wijzigen. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Log in via webmail op http://dty.nl/webmail
 2. Ga naar "settings" (rechts boven)
 3. Kies "Password" (linker kolom)
 4. Vul hier je oude wachtwoord in en twee keer het nieuwe wachtwoord
 5. Klik op "save"

Hiermee is het wachtwoord gewijzigd van zowel je webmail als je pop mail. LET OP: hiermee is NIET het wachtwoord gewijzigd van dty.nl. Deze wachtwoorden zijn niet gekoppeld!


DuikTeam IJmond mailgroep
Veruit de meest gebruikte manier van communicatie binnen DuikTeam IJmond is de mailgroep. De mailgroep is een emailadres waarnaar je email kunt sturen. Hierna wordt deze email automatisch naar alle leden gestuurd. Met name snelle oproepen (b.v. wie gaat er morgen duiken?) zijn de kracht van de mailgroep. Natuurlijk zie je ook andere berichten voorbij komen (b.v. inschrijven voor evenement). Het email adres van de mailgroep is bij de leden bekend. Mocht je het niet weten stuur dan een email naar info@dty.nl. Email vanuit de mailgroep komt binnen op alle dty email adressen ongeacht of het een echte email box is of een doorstuur adres.


Gebruik van het DTY email adres
Je DuikTeam IJmond email adres is persoonlijk en mag je onbeperkt gebruiken. Als je je lidmaatschap van DuikTeam IJmond opzegt dan kan je geen gebruik meer maken van het DuikTeam IJmond email adres.

Inloggen en uitloggen op dty.nl

De website van DuikTeam IJmond bestaat uit twee delen. Het deel welke geschikt is voor alle bezoekers en een deel welke geschikt is voor de leden. Dit tweede deel is afgeschermd door een wachtwoord. In het afgeschermde gedeelte is informatie beschikbaar welke alleen bedoeld is voor de leden. Dit zijn bijvoorbeeld alle notulen van de diverse commissie's, de clubbladen, de ledenlijst, regelementen, etc.

Niet uitloggen
Als je aan het werk bent op je computer thuis dan is er geen noodzaak om elke keer uit te loggen van dty.nl. Als je de volgende keer weer naar dty.nl gaat dan blijf je nog steeds ingelogd. Wel zo makkelijk. Ben je aan het werk op een computer die niet van jou is dan moet je wel uitloggen om te voorkomen dat vreemden op het afgeschermde deel van dty.nl kunnen komen en eventueel je account kunnen overnemen.

Ik moet steeds opnieuw inloggen?
Zodra je bent ingelogd op dty.nl wordt er een klein stukje informatie op je computer gezet waarin staat wie je bent en wanneer je bent ingelogd. Dit stukje informatie heet een "cookie". Als je de volgende keer je computer weer aanzet en naar dty.nl gaat dan zorgt het cookie ervoor dat je direct weer aangelogd bent. Om te zorgen dat dit werkt moet je Internet browser (b.v. Internet explorer, Firefox, Chrome, etc.) dit cookie wel accepteren en ook niet weggooien als je de computer uitzet. Als je dus steeds opnieuw moet inloggen dan moet je in je Internet browser controleren of je instellingen goed staan. Vanuit privacy overwegingen staan mensen steeds vaker het gebruik van cookies niet mer toe. Voor dty.nl is dit geen probleem. Je moet alleen wat vaker inloggen.

 

Meer informatie over cookies

Vragen

Mijn dty.nl account

Als je bent ingelogd op dty.nl dan krijg je aan de onderzijde van de pagina een extra optie "Mijn account". Hier kan je je persoonlijke gegevens aanpassen en je wachtwoord wijzigen. 

Alle instellingen die je aanpast in "mijn account" worden alleen maar gebruikt als je bent ingelogd. Dit moet ook wel want dty.nl weet pas wie je bent nadat je bent ingelogd.

De wachtwoorden van de DuikTeam IJmond website en de DuikTeam IJmond email zijn NIET gekoppeld. Dit is gedaan om veiligheid redenen.

 

Zoeken door dty.nl

De gehele website van DuikTeam IJmond is automatisch te doorzoeken. In de rechter bovenhoek bevindt zich een zoek blok. Door hier de juiste zoek argumenten in te vullen wordt de gehele website doorzocht.
Naast de website wordt er ook automatisch gezocht in:

 • De notulen van alle commisies
 • Het huishoudelijk regelement
 • De statuten
 • Alle geplaatste commentaar op de website
 • Alle evenementen in de DTY agenda.

Inhoud welke alleen bestemd is voor leden wordt alleen doorzocht als je bent ingelogd. Als je niet bent ingelogd zullen bijvoorbeeld ook de notulen niet worden doorzocht. Als je wel bent ingelogd zal dit wel gebeuren.