Duiken
Iedereen heeft wel eens de programma's op televisie en Internet gezien over bijvoorbeeld de ontdekking van een nieuw scheepswrak, de berging van één of ander gezonken schip of het leven van een off-shore duiker op een olie boorplatform. Dit soort programma's zijn met name te zien op zenders zoals 'Discovery' en ' National geographic' en altijd komen er stoere duikers in beeld, gehuld in een zoniet nog stoerder duikpak.
Duiken heeft om één of andere reden iets mysterieus. Iets avontuurlijks niet geheel zonder gevaar. Een tijdverdrijf die eigenlijk alleen maar geschikt is voor de doorgewinterde alles durver.
Niets is minder waar. Duiken is kortweg "genieten van de onderwater wereld". Door middel van een fles gevuld met samengeperste lucht kan de duiker genoeg voorraad meenemen, om onderwater een geruime tijd te kunnen ademen.
Bekijk ook de meest gestelde vragen over duiken als je helemaal nieuw bent met duiken.
Sportduiken of kortweg 'duiken' is vooral een rustige sport. Dit kan variëren van het op je gemak bekijken van de aanwezige flora en fauna, het gewichtloos door een oud scheepswrak zweven, in de bodem woelen op zoek naar munten, of andere gebruiksvoorwerpen uit een ver verleden of zelfs rustig onder het ijs hangen om te zien hoe schaatsers er aan de onderkant uit zien. Natuurlijk zijn er nog veel meer variaties. Het komt er in ieder geval op neer, dat sport duiken geen competitie sport en zeker geen typische stoere mannen sport is.
Binnen Duikteam IJmond is de diversiteit aan leden groot. Mannen, vrouwen, jongens en meisjes in leeftijden die variëren van 16 tot 70 jaar die genieten van het duiken.
Naast het normale duiken wordt er bij Duikteam IJmond ook gedoken met andere soorten duik uitrustingen. Denk hierbij aan het helmduiken en maskerduiken.
Daarnaast heeft Duikteam IJmond ook een eigen duik schip om te kunnen wrakduiken op de Noordzee.