Proefles duiken

Bij Duikteam IJmond is het mogelijk om een proefles duiken te volgen. De proefles wordt op afspraak gehouden en kan iedere week gevolgd worden met uitzondering van de schoolvakanties.

 

Uitleg over de proefles duiken
Duikteam IJmond verzorgt al meer dan 51 jaar duikopleidingen en in deze periproefles duiken en sportduiken bij duikteam ijmondode hebben wij geleerd dat mensen vaak het duiken wel leuk vinden maar toch een bepaalde drempel hebben om er mee te beginnen.
Speciaal voor deze mensen hebben wij de "proefles duiken" samengesteld.

Als je al weet dat je wilt gaan beginnen met de duikopleiding dan is de proefles duiken niet nodig. In dat geval kan je je direct inschrijven voor de opleiding.

Tijdens de proefles duiken wordt kort de basis theorie van het duiken uitgelegd en wat je als duiker wel en juist niet moet doen onderwater. Verder worden de gebruikte duikmaterialen zeer beknopt besproken tijdens de proefles duiken en wordt uitgelegd waar deze voor dienen.

Tijdens de proefles duiken krijgt iedere cursist krijgt een eigen duikuitrusting en duikinstructeur toegewezen gedurende de gehele proefles.
 

Schema van de proefles duiken
In principe wordt de proefles duiken iedere dinsdagavond gegeven. In overleg wordt de exacte datum bepaald. Het schema van de proefles duiken ziet er als volgt uit:

  • 19:50 - Verzamelen in de hal van Zwembad de Heerenduinen
  • 20:00 - Aanvang proefles duiken in het zwembad
  • 21:00 - Einde proefles.

proefles duiken en sportduiken bij duikteam ijmondVereisten
De minimale leeftijd om mee te kunnen doen aan de proefles duiken en aan een duikopleiding bij DuikTeam IJmond is 16 jaar en je moet kunnen zwemmen.
 

Kosten
De proefles duiken bij Duikteam IJmond is gratis.
 

Overige informatie
Kijk hier voor informatie over de opleiding bij DuikTeam IJmond
Kijk hier voor een kostenoverzicht van duiken bij DuikTeam IJmond
Kijk hier voor de meest gestelde vragen.
 


Inschrijf formulier proefles duiken
Met onderstaand formulier kun je je opgeven voor de DuikTeam IJmond proefles duiken. Na het inschrijven ontvang je een e-mail met de details. Verder wordt je in deze email op de hoogte gebracht van de verdere gang van zaken tijdens de proefles duiken.

 

Het emailadres wordt gebruikt om een bevestiging van de proefles naar toe te sturen. Ook bij de verdere communicatie gaat gebruik gemaakt worden van dit email adres.
Mocht er op het laatste moment een proefles uitvallen (B.v. door ziekte van een instructeur) dan wordt dit telefoonnummer gebruikt voor de afmelding.
De minimale leeftijd is 16 jaar om aan de proefles mee te kunnen doen. De geboortedaum wordt gebruikt om dit te kunnen bepalen.
Wat is de voorkeur datum om de proefles duiken te volgen? Het bepalen van de juiste datum wordt in overleg gedaan en is afhankelijk van de aanwezige instructeurs. De proefles wordt alleen gegeven op dinsdag.
Tijdens de proefles duiken wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd trimvest. Dit trimvest houdt enerzijds de fles vast op de rug en wordt anderzijds gebruikt om het drijfvermogen te bepalen. Om comfortabel te kunnen duiken is de juiste maat nodig.
Om de maat van de zwemvinnen te bepalen.
Hoe heb je gehoord van deze proefles?