Over DuikTeam IJmond

DuikTeam IJmond logoDuikTeam IJmond is een duik vereniging die zich bezighoudt met alle facetten van het duiken. De volledige naam van de vereniging is: "Nederlandse Onderwatersport vereniging DuikTeam IJmond", of kortweg DuikTeam IJmond, of nog korter, gewoon DTY.

 

Informatie over DuikTeam IJmond
DuikTeam IJmond is een non-profit vereniging die is opgericht op 4 Mei 1971 en is aangesloten bij het Nederlands overkoepelend orgaan voor de duiksport, NOB genaamd (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is op zijn beurt weer aangesloten bij het wereld overkoepelend orgaan voor de duiksport, CMAS genaamd (Confederation Mondiale des Activites Subaquatiques).

 

 

 

 

De opleidingenOnderwater fotografie bij DuikTeam IJmond DuikTeam IJmond is geen duikschool maar levert wel duik opleidingen voor het 1, 2 en 3 sters brevet voor de eigen leden. Alle duik brevetten die bij DuikTeam IJmond worden behaald, zijn afgenomen volgens de normen van de NOB en hiermee ook volgens de normen van de CMAS. Dit betekend dat de bij DuikTeam IJmond behaalde duik brevetten wereldwijd worden erkend.

 

Mensen met een CMAS brevet zijn graag geziene duikers in alle duik-centra over de gehele wereld. Omdat DuikTeam IJmond een vereniging is worden alle opleidingen aan de leden gegeven tegen kostprijs. Dit maakt de opleiding stukken goedkoper ten opzichte van de commerciële duik scholen.

 

De leden
De vereniging telt ongeveer 110 enthousiaste mannelijke en vrouwelijke leden. DuikTeam IJmond is een zee dynamische vereniging waarbij altijd wel iets ondernomen wordt. Neem maar eens een kijkje in ons fotoarchief om te zien wat er allemaal bij ons gebeurt.

 

Wat heeft DuikTeam IJmond te bieden
IJsduiken met duikteam ijmondOp andere plaatsen op dty.nl wordt wat dieper ingegaan op de faciliteiten en wetenswaardigheden van DuikTeam IJmond maar hier alvast een kort opsomming:

 

 • Eigen clubhuis op het sluizencomplex van IJmuiden
   
 • Eigen vul installatie inclusief buffer voor het vullen van lucht en Nitrox
   
 • Onbeperkt Nitrox en lucht vullen kostenloos voor de leden
   
 • Eigen duikschip de Nehalennia voor het maken van noordzeeduiken
   
 • Grote collectie met klassieke en moderne duikhelmen en bandmaskers waar de leden mee kunnen duiken
   
 • Iedere dinsdagavond zwembad training
   
 • Iedere zondagmorgen clubduik
   
 • Duik weekendjes en duik vakanties
   
 • Groot assortiment aan club evenementen
   
 • Etc

 


Duiker springt te water

Overige informatie
Naast het duiken zijn er tal van andere activiteiten die de vereniging tot een leuke dynamische club maken. Duiken is geen typische mannen sport, daarom duiken er ook veel vrouwen bij DuikTeam IJmond.

Hopelijk is alle op deze website aangeboden informatie duidelijk. Kijk ook even bij de meest gestelden vragen. Heb je na het lezen van al deze informatie nog vragen dan kan je ons altijd een e-mail sturen.

Je kunt ook gewoon even langs komen als we aan het trainen zijn in zwembad de Heerenduinen in IJmuiden. Wij trainen daar iedere dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 uur. Geef wel van te voren even aan als je langs wilt komen.