Duik opleiding

duik opleiding bij DuikTeam IJmondOmdat je als duiker rondzwemt in een omgeving waar je eigenlijk niet thuis hoort zijn conditie, discipline en een gedegen duikopleiding een absolute noodzaak. Duiken moet je leren.

Duikteam IJmond verzorgt de duik opleiding voor het 1, 2, 3 en 4 sters NOB/CMAS duikbrevet.
Alle bij Duikteam IJmond behaalde duikbrevetten zijn internationaal erkend. Dit betekent dat je met je bij Duikteam IJmond behaalde duikbrevet, over de gehele wereld kan duiken. Bij Duikteam IJmond kan je ook het 4 sters brevet halen. Het 4 sters brevet is geen gerichte opleiding maar een verzameling van specialties. Omdat Duikteam IJmond een groot aantal eigen instructeurs heeft kunnen deze specialties allemaal behaald worden bij Duikteam IJmond.

Duikteam IJmond geeft duik opleidingen sinds 1971 en doet dit dus al heel wat jaren. Hierdoor hebben wij een enorme duik ervaring opgebouwd van duiken in het algemeen en het geven van duikopleidingen in het bijzonder. Hiermee hebben wij ook een slagingspercentage van 100%.

De duikopleiding begint met het 1* brevet. Voor dit brevet heb je geen duikkennis of duikervaring nodig. Je moet wel kunnen zwemmen, over een goede gezondheid beschikken en minimaal 16 jaar oud zijn. Mocht je twijfelen over je gezondheid, dan kan je altijd contact opnemen met de clubarts van Duikteam IJmond. Na het 1* brevet volgt, indien gewenst, het 2*, 3*  en 4* brevet.

 

Modulaire opzetDe duikopleiding in het zwembad bij duikteam ijmond
De duik opleiding is gemoduleerd van opzet. Hierbij wordt de theoretische en praktische lesstof in kleine onderdelen verdeeld en gepresenteerd. Alle modulen bij elkaar vormen de uiteindelijke opleiding per duikbrevet. Dat maakt de duik opleiding flexibel en stelt de leerling in zekere mate in staat zijn/haar eigen tempo aan te houden. Er worden geen examens afgenomen. Nadat de modulen zijn gegeven wordt de kennis per module getoetst. Voor de theorie modulen worden e-learning modules gebruikt.

 

De praktijk modulen worden afgetekend zodra de cursist de bijbehorende praktische vaardigheden onder de knie heeft. In de praktijk betekent dit dat een duiker in opleiding, binnen bepaalde grenzen, de snelheid van de duik opleiding zelf kan bepalen. Duikt de cursist veel, dan worden de praktijk modules sneller behaald en is het duikbrevet sneller compleet.

 

Brevet uitreikingFrequentie van de duik opleiding
DuikTeam IJmond is geen commerciële duikschool met als doel het behalen van winst, maar een vereniging die duik opleidingen geeft voor de leden. Wij hebben dus geen doel om zoveel mogelijk opleidingen te geven. Onze opleidingen kunnen daarom gegeven worden in een rustig tempo volledig afgestemd op de cursist. In principe kan er op ieder moment begonnen worden met de opleiding als er maar voldoende animo is. Alleen vlak voor en tijdens de zomervakantie wordt er geen opleiding gestart.

 

Kosten
De kosten van een duik opleiding zijn te verdelen in kosten voor de opleiding en kosten voor de aanschaf van duik materiaal. Meer over deze kosten kan hier gevonden worden.