DuikTeam IJmond email help

Ieder DTY lid krijgt (kostenloos) een email adres van DuikTeam IJmond. Dit email adres kan op twee manieren gebruikt worden. Namelijk:

 • Email box
  Je gebruikt een echte email box (POP box). Deze moet je ook instellen op bijvoorbeeld je PC, tablet of telefoon. Het voordeel van een email box is dat je ook met je dty email adres kunt versturen.
 • Automatisch doorsturen
  In dit geval zal alle email welke naar je dty emailadres gestuurd wordt, automatisch worden doorgestuurd naar je al bestaande email adres. Het voordeel is dat je geen extra instellingen hoeft te maken in een email programma.

Standaard wordt ieder lid voorzien van een email adres waarbij automatisch doorgestuurd wordt. Wil je toch een email box geef dit dan aan. Dan wordt deze voor je aangemaakt.


Gebruik van een email adres met "automatisch doorsturen"

Je hoeft  hier niets voor te doen. Je ontvangt al je email automatisch op je bestaande email adres.


Gebruik van een "Email box"

Je kunt je email op twee manieren lezen. Via webmail of via je eigen email programma op je computer of smartphone (pop mail).

Webmail
Je kan er voor kiezen om je DTY email te lezen via webmail. Dat kan op http://dty.nl/webmail

Email ophalen naar je computer of smartphone (POP mail)
Dit is de makkelijkste manier om je email te lezen. Om te zorgen dat je email ook daadwerkelijk binnenkomt op je computer zal je wat instellingen moeten maken in je email programma. Dit zijn eenmalige instellingen. Per email programma zien deze instellingen er anders uit. De volgende instellingen moet je maken

 1. Nieuw POP account aanmaken
 2. Je gebruikersnaam invullen (is gelijk aan je email adres)
 3. Je wachtwoord invullen (heb je ontvangen)
 4. POP server invullen: mail.dty.nl
 5. SMTP server invullen: is de smtp server van je internet leverancier of mail.dty.nl. Als je mail.dty.nl gebruikt moet je ook hier je gebruikersnaam en wachtwoord invullen en kiezen voor poort 587

Kijk hier voor een lijst met de meest bekende internet leveranciers en hun SMTP server: http://www.networking4all.com/nl/helpdesk/email/smtp+servers/. Als je leverancier hier niet tussen staat kijk dan op de website van je eigen internet leverancier.

Combineren van het lezen van email
Het is ook mogelijk om je email te lezen via webmail EN POP mail tegelijkertijd. Zorg ervoor dat je in je email programma de optie aanzet waarbij de email op de server blijft staan. Deze instelling is in ieder email programma anders maar zal iets zeggen zoals: "laat email op server staan bij verwijderen".

 

Wachtwoord wijzigen
In eerste instantie krijg je een redelijk willekeurig wachtwoord toegewezen. Dit wachtwoord kan je wijzigen. Dit doe je op de volgende manier:

 1. Log in via webmail op http://dty.nl/webmail
 2. Ga naar "settings" (rechts boven)
 3. Kies "Password" (linker kolom)
 4. Vul hier je oude wachtwoord in en twee keer het nieuwe wachtwoord
 5. Klik op "save"

Hiermee is het wachtwoord gewijzigd van zowel je webmail als je pop mail. LET OP: hiermee is NIET het wachtwoord gewijzigd van dty.nl. Deze wachtwoorden zijn niet gekoppeld!


DuikTeam IJmond mailgroep
Veruit de meest gebruikte manier van communicatie binnen DuikTeam IJmond is de mailgroep. De mailgroep is een emailadres waarnaar je email kunt sturen. Hierna wordt deze email automatisch naar alle leden gestuurd. Met name snelle oproepen (b.v. wie gaat er morgen duiken?) zijn de kracht van de mailgroep. Natuurlijk zie je ook andere berichten voorbij komen (b.v. inschrijven voor evenement). Het email adres van de mailgroep is bij de leden bekend. Mocht je het niet weten stuur dan een email naar info@dty.nl. Email vanuit de mailgroep komt binnen op alle dty email adressen ongeacht of het een echte email box is of een doorstuur adres.


Gebruik van het DTY email adres
Je DuikTeam IJmond email adres is persoonlijk en mag je onbeperkt gebruiken. Als je je lidmaatschap van DuikTeam IJmond opzegt dan kan je geen gebruik meer maken van het DuikTeam IJmond email adres.